Lätt att dras med

Jag såg en stark film igår, Tropa de Elite. Det är en väldigt speciell film som gör intryck. Det är lätt att dras med av filmens våld och elände. Beskrivningen av en situation med våldsamma och beväpnade knarklangare på ena laget och en oförmögen och korrumperad samhällsapparat på det andra, blir väldigt tydlig. Här krävs en stark och självständig grupp som drivs av högre ideal.

Tänk nu på vad som händer med vår yttrandefrihet. Ute i världen råder kaos. Galningar med bomber sprider död och förintelse. De bryr sig inte om sina egna liv och hatar oss. Korrumperade politiker gör bara saken värre. Måste vi inte ta till extraordinära metoder för att skydda de svaga. De ömsinta världsförbättrarna, liberalerna och vänsterpattrasket är en del av problemet. Om de inte är direkt allierade med kaos är de ändå medskyldiga när de ställer sig i vägen för för dem som vill rädda oss alla.

Samma bild som i Tropa de Elite används för att driva igenom FRA, bloggregistreringar och övervakning i allmänhet.

Problemet med bilden är att den visar upp de som drabbas av fattigdom, våld och kaos som en fårskock. Dessutom hånas de för att de tror på politiker och följer reglerna. Det är de som får skylla sig själva.

Min uppfattning är en annan. Jag tror jag kan lita på dem som överlever och behåller sin mänsklighet i en sådan här situation. Jag tror att det är hos dem som lösningen finns. Inte den svartklädda elitstyrkan. Inte de som säger att världen måste renas i blod eller att vi måste skall ge upp vår frihet frivilligt.

Motståndare mot en reglering av internet kommer att kritiseras och målas upp som de liberala överklassungarna i filmen. Aningslösa, fega och giriga.

Filmen är fantastisk så gå och se den. Biobesöket blir ett tillfälle bestämma om du tror på det här eller inte.