Fredagssummering

Bloggveckan som gått

Bloggveckan har handlat en hel del om webbläsare. I Bloggtidningen har jag skrivit om Chrome och Internet Explorer beta 2.

Google Chrome

En förklaring till att Google hade så bråttom ut med Chrome är att Google velat positionera sig innan den nya versionen av Microsoft Explorer kommer ut. Nu har Google fått justera både användarlicensen och själva mjukvaran.

CERN

Det har väl inte undgått någon att en ny partikelmaskin har tagits i bruk. Tvärtemot vad många trodde var det ju inte själva uppstarten som skulle kunna leda till jordens undergång. Det är först när de börjar krocka partiklar i den som den kan bildas svart materia. Om det är till någon tröst  kan vi påminna oss om att det fanns liknande teorier om de första kärnvapenproven. Då trodde en del forskare att kärnreaktionerna skulle sprida sig och tända eld på haven.

iPhone och iTunes

Så en liten påminnelse till alla iPhoneägare. Idag finns uppdateringen till 2.1 att ladda ner från iTunes. Det finns också en uppdatering för iTunes för alla Vistaanvändare som säkert har märkt att det finns en bug som kraschar Vista

 • Micke

  Jordens och universums undergång…

  Att Nobelpristagare siiter och tror att jorden går under bara för att man försöker återskapa The Big Bang är ju skrämmande! Hur i självaste helvete skall man kunna återskapa den ”icke existens” som var innan vårat universum skapades!? Man pratar om protoner… Helt jävla sjukt eftersom protoner bildades först efter 380 000 år efter The Big Bang. Innan dess fanns de bara Helium och Väte… Universum var för varmt för att skapa ljus innan dess. The Big Bang är också ett sjukt uttryck! Kan inte ha hörts ett enda ljud och inte synts ett enda sken eftersom det vare sig fanns ljus eller ljud när det ”small”…

  Sug på den!

  Micke

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Bra kommentar! Det enda den här alarmistiska diskussionen i pressen lyckas med är att skrämma små barn.