frågor och svar

Jag fick en fråga (eller flera) från ABC-medlemmen Rolf angående mitt mobila bloggande.

Kan du ta det igen, vilken bärbar ”knä”-dator har du?
Hur gör du uppkopplingen till Internet?

Och lite synpunkter på hur det fungerar,
– med datorn,
– med uppkopplingen

Jag har en ASUS eeePC 701. Alltså den första modellen som kom med ett svenskt tangentbord. Den har en (drygt) 7 tums skärm, 512 Mb internminne och en SSD (minneskort) på 4 Gig. Operativsystemet är Linux (en variant av Xandros som jag tycker Asus kunde ha lagt ner lite mer krut på!). Den har också inbyggt trådlöst nätverkskort, ett jack för nätverkskabel. Dessutom finns anslutning för extern skärm, mic, headset och tre USB-kontakter.

För att kompletera det trådlösa nätverket har jag en 3G dongel (har funkat i alla lägen), det är inte alltid det finns WiFi och att ansluta till krypterade nätverk går helt enkelt inte. Abbonemanget är ett 3 kontant (då får man betala för modemet, 800 spänn ungefär).

901:an som finns i butik nu är mer kompetent. Den finns med XP och har en atom-processor på 1.6 Ghz, och lite mer av allting (större skärm t ex). Den är så klart dyrare. Knappt 4 000 kronor. Det tycker jag är smärtgränsen för en sådan här dator (fast en del betalar ju mycket mer för en Mac air-book).

  • http://ponor.wordpress.com ponor

    Tack till Rolf för att han frågade dej mera ingående.. Kul att läsa det här inlägget.. och tack :) Hmmm…Jag vill också har en sån liten eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sak :)