Varför heter Kattkorgen Kattkorgen?

En fråga som kom via BT.

Svaret finns ju här på bloggen men just idag frågar Deep.ed om varför våra bloggar heter som de gör. Sanningen är den att jag helt enkelt ville skriva. Jag har bloggat på Spray, WordPress.com och Blogger. förutom min första nätdagbok som jag hade hos ABC-klubben sedan mitten av 90-talet.

Den här bloggen har det osannolikaste namn eftersom det inte står något om katter här. Jag hade tänkt mig en blogg om livsfrågor ur en katts perspektiv. Jag kom på att om jag registrerade kattk under org-domänen blev det kattk.org.
konstälskaren
Jag satte igång och förberedde projketet men insåg snart att världen inte behöver en till blog om katter så jag fokuserade på mitt skrivande. Som för det mesta handlar om webben – innehållet och tekniken.

Efter ett tag tänkte jag lägga ner den och fokusera på en blogg med ett vettigt namn men då hade bloggen börjat leva sitt eget liv.

Nu sitter jag här med en blogg med ett löjligt namn. Å andra sidan har den sin läsekrets som accepterar den som den är. Då skall inte jag vara sämre. Den här bloggen får jag leva med.

Jag är mig själv när jag bloggar och skriver Jonas när jag lämnar kommentarer. Jag har ju användarnamn på olika webbtjänster. Tex Twitter (jea) och FriendFeed (janderson) men de är kopplade till mig. Jag är aldrig anonym. Det går helt enkelt inte att använda sitt riktiga namn för det är för många som har samma.

Öppenhet är ett bättre skydd än anonymitet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 • http://stiftet.wordpress.com stiftet

  vilken tur att det inte blev en kattblog! Men jag gillar namnet det ger fina associationer, som inte har så mycket med de ofta abstrakta saker du skriver om. Det blir en fin kontrast som jag tycker passar fint in.

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Vad intressant. Så har jag aldrig tänkt. Du skriver att jag ofta skriver om abstrakta saker, tycker du att jag borde skriva enklare eller på ett annat sätt?

 • http://deepedition.com deeped

  ungefär som del.icio.us (som iofs nu valt att gå på det tristare delicious.com)

 • http://ponor.wordpress.com P O N O R

  Kul att läsa vad de andra säga här :).. hmm…… ett litet udda namn typ din, är lätt att minnas, vilket är ju inte alls så dumt, faktiskt. När du förste började med denna blogg tänkte jag att det hela var menade som: a bit of a joke.. tänkte aldrig att du vill skriva enbart om katter :):) ( Hmm… People who take themselves too seriously can be a bit.. well boring :)… that's a bit rude/unkind perhaps… but you get what I mean I hope.)

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Precis. Jag var inspirerad av ders sätt att göra ett trist domännamnssystem roligare. En del tycker det är missbruk av domännnamn att använda dem på ett annat sätt än tänkt men det verkar som om kreativitet är en drift :-)

 • http://stiftet.wordpress.com stiftet

  Nej Jonas definitivt inte, när jag menar abstrakt så menar jag inte obegripligt. Hela nätet är ju en abstraktion men man behöver varken se det eller fatta så mycket för att använda sig av det.. När du snackar om nyheter på nätet om en ny tjänst eller vad det nu är så är det kanske inte altid jag fattar vad det är, men det gör inget för jag lär mig nått nytt. Linda sa det väldigt bra om språk en gång: om man hör efter dom ord man förstår i ett språk kan man förstå ganska mycket än om man bara hör på dom ord man inte förstår.

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Tack för det, mycket intressant uttryckt. Jag ser ju webben och internet som en abstraktion av mänskliga nätverk. Utifrån mitt yrke som familje- och nätverksterapeut. Tekniken är en förlängning av våra mänskliga förmågor. Mmm, jag får mycket att tänka på nu. Tack för dina tankar om det här.

 • http://stiftet.wordpress.com stiftet

  My pleasure :)

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Utifrån vad Tor-Björn skrev har ju Kattkorgen en egen stil så det är ju bra med ett särpräglat namn. Jag förstår vad han menar med kontrasten.

 • http://www.mmabetting.se Johan

  Håller med dig om att man är aldrig anonym på Internet. Tror många okunnig tror att man kan härja runt hur som helst utan att någon har en aning vem dem är. Det är mycket lätt att spåra folk om man verkligen vill. Precis som du så ser jag ingen riktig anledning att dölja vem man är. Tack för en bra blog!

  Mvh Johan

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Jag skulle inte vilja vara anonym heller. Då skulle poängen med min närvaro på webben försvinna.