Vad gör Apple med din iPhone?

Nya frågor kring Apple och iPhone via Kulturbloggen och Mac World.

När Apple öppnade App Store var det meningen att utvecklingen av applikationer för iPhone skulle släppas fri. Det är vad Apple gick ut med. Menignen med App Store skulle vara att program kontrolleras innan de läggs ut och därmed skydda användarna mot virus och dåligt skrivna program.

Nu visar det sig att Apple gått mycket längre i sin kontroll och kan få redan nedladdade program i din iPhone att sluta fungera.

Förmodligen vill Apple ha en möjlighet att ingripa om ett program, trots kontrollen, visar sig skadligt.

Problemet är att Apple inte kommunicerar öppet om sina intentioner. Att inte berätta en sådan här sak väcker frågor. Behövs en sådan här åtgärd? I så fall varför? Vilka mer möjligheter har Apple att påverka telefonen, eller din iTouch? Frågor som väcker frågor.

Apple har en gång för alla visat att deras användare är beredda att betala bra för det företaget säljer. Oavsett tekniska brister och begränsade avtal. Apple kommer att sälja massor av iPhone i år. Om de släppte lite på kontrollen skulle de förmodligen sälja några till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

  • http://www.din-it-kunskap.com Manou

    Det är upp till konsumenter att visa att det här inte accepteras. Så länge röster inte höjs kommer inte Apple att ändra nånting.