Två webbplatser jag gärna vill dela med mig av

Jag vet inte hur det står till med bildjournalistiken nuförtiden. När jag var liten var bildreportagen på modet.

Det var en speciell form av journalsitik. Att berätta med bilder och mycket lite text kräver ett handlag som inte alla hade. Min pappa var journalist, hela sitt yrkesliv. Först på tidningar, sedan en kort period inom radio och TV. Till sist tillbaka till tidningen igen. Någon fotograf var han aldrig och för mig blev fotografer en slags hjältar.

Det finns förvånansvärt lite av den här typen av journalistik på webben. Massor med bilder. Bra bilder men inga bildreportage av den typen jag tänker på.

Två undantag känner jag till. En webbplats som heter The Big Picture. Den andrar hittade jag vi Kottke.org, den heter kort och gott The Digital Journalist.

Om du är som jag och saknar gamla tiders bildtidningar är det här webbplatsen för dig.