Ny länkteknik

Några av er har väl redan sett att det skett en del förändringar här på Kattkorgen. Jag skrev om det i Bloggtidningen igår i samband med en artikel om BBC och deras nya länkstrategi.

De interaktiva länkarna tillhandahålls genom Apture mediahubb.

Det hela var väldigt enkelt. Först registrerade jag mig hos Apture och laddade ner tillägget (för WordPress). Det finns instruktioner för flera bloggplatformar. Med kodsnuttar går det tydligen också att göra vilken webbplats som helst Apturekapabel men det kräver lite påtande.

När tillägget är installerat och aktiverat (du gör på samma sätt som med andra tillägg, sk ”plugin”) kan du börja länka direkt.

Det finns två sätt. Antingen klickar du mellan textstycken och lägger in media där eller markerar text. Då öppnar en sökdialog som söker mediahubben efter länkar till olika typer av media och WiKi-anteckningar. När du hittat den media du vill länka till är det bara att klicka så sköts länkningen automatiskt.

Kom gärna hit och berätta om dina erfarenheter i kommentarerna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

  • / Rolf

    OK, riktigt trevligt, försökte få in detta på Blogger, men får nog göra nya försök

  • http://jonasanderson.se Jonas

    Det funkar riktigt bra, tycker jag. En smart tjänst. Det ersätter ju inte vanliga länkar men som komplement, t ex där det finns bra media och i lagoma doser :-) Jag kan tänka mig att det kan upplevas som distraherande men det får ni läsare kommentera. Tack för din feedback, Rolf!

  • Pingback: Intressant om journalistik och tidningarnas utveckling från Mindpark | KATTKORGEN()