iPhones problem börjar kartläggas

Jag har precis skrivit dagens första på Bloggtidningen

Igår var jag ute på resa med min lilla Asus eeePC. Den stiger i värde för varje gång jag har med den. Den tar inte mycket plats och funkar till det mesta jag behöver. Det enda problem jag haft är med nätverket. Att den har svårt att hantera krypterade anslutningar. Rättare sagt, med mitt ex är det omöjligt att logga in på ett nätverk som kräver lösenord. Dåligt att Asus inte har fixat det här eller i alla fall berättat hur man skall kunna fixa det själv.

Förmodligen räknar Asus med att det att det är löst i o m nästa modell men det är ju inte så många månader sedan den här började säljas i Sverige. Det är alltså inte rimligt att kräva att man skall köpa en ny dator i månaden, hur billig den än är!

Å andra sidan har jag återupptäckt nöjet med att spara och läsa webbsidor offline. Jag sparar en radda webbsidor som jag sedan läser på tåget eller annan plats. För mig blir det en hjälp att fokusera och tänka.

Ett annat problem som varit i nyheterna är 3G på iPhone. Eftersom problemet beskrivs på anda håll i världen kan man nog utesluta att det är Telias fel (det tekniska i alla fall, kommunikationen är något annat).

Alla mörkar men jag har börjat se en del försök att samla information. Bl a på en sammanställning av Gregg Keitzer. Slashdot har också en artikel om problemen men det är tunt med information från Apple själv.

Ny Teknik skriver också om iPhones data problem men där blir jag förvirrad. Å ena sidan rör det sig om mådagsexemplar, å andra sidan beror problemen på iPhones låga känslighet för 3G-nätverk.

Vad är vad? Ingen aning men med tanke på att vi har med etablerad teknik att göra borde gå att diskutera problemen – eller undvika dem.

Själv efterlyser jag ett näverk där det inte spelar någon roll vilken apparat jag ansluter i den ena eller andra änden. Jag tror att telefoni över datanätverk fungerar bättre än datatrafik över telefonnätverk.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

  • Pingback: Apture ger BBC länkmagi av det koolare slaget | Bloggtidningen()

  • http://stiftet.wordpress.com stiftet

    Så du har köpt en Asus, kanske man kunde få en liten resension? Eller du kanske redan har skrivit om den.:)

  • http://jonasanderson.se Jonas

    det skall jag. jag har nämnt den men inte skrivit något längre. Det är ett bra förslag och nu har jag en uppfattning eftersom jag har använt den ett tag. Kul att få följa Emo igen.

    Den 2008-08-19 skrev Disqus <>: