En vanlig helg på webben

Jag är i Luleå och tittar till barn och barnbarn. Den här helgen är det Lulekalaset och dottern ville ha barnvakt. Det betydde att verksamheten fick flytta norrut under helgen.

För mig är det alltid vilsamt att komma hemifrån. Inget av det som vanligtvis stör och irriterar finns runtomkring.

Det första tecknet på att jag slappnade av var att jag tog längre tid på mig när jag gick igenom RSS-nyheterna. Läste bara det som jg tyckte var intressant och skippade resten.

Det blev en hel del roligt att läsa. En del gamla favoriter som jag sällan får tid att studera fick mer uppmärksamhet. Slashdot, t ex.

En annan historia som gjorde mig mer konfunderad var den om Sitemeter. På bloggar syns deras logga både här och där. I helgen kom det larmande inlägg om att Sitemeters uppdaterade skript gjorde sidan otillgänglig för användare av Internet Explorer 7. Eftersom jag använder Firefox såg jag inget av problemet (en påminnelse att testa bloggen med flera webbläsare).

Vad jag kunde förstå är det här ett välkänt problem som handlar om Explorer. Problemet löstes snabbt nog och vanligtvis skulle det hela inte ha fått sådan uppmärksamhet. Det är ju långt ifrån ovanligt att uppdateringar får oväntade konsekvenser.

Den andra händelsen som visar vad helgtristessen kan göra, var redaktionella förändringar vid en av de mest synliga företagsbloggarna på webben, Profy.

Det är tråkigt eftersom Profyredaktionen varit en pålitlig och sansad röst i bruset, mycket tack vare Cyndy. Jag kommer att sakna den gamla redaktionen, oavsett vad orsakerna till uppbrottet är. Cyndy skriver sedan en tid också på The Industry Standard.

Intressantare var nyheten om Pitchengine som jag skrivit om i BT. Ett verktyg för PR-folk att nå ut i sociala media utan att bli betraktade som spammare. Lovande.

Som bloggare och ny-media nörd, finns det en klar fördel att ha någonstans att gå för att få tag i information om nyheter inom mitt område. Allting på ett ställe med grafik och allt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,