Svenska bloggar

Idag när jag tittade i min Google Reader såg jag att det fanns över 200 flöden där. De flesta är på på engelska och handlar om webben och webbteknik.

Då och då gör jag ett ryck och sorterar dem på ett nytt sätt eller plockar bort några. Några hamnar ju alltid i botten av högen. Inte för att de inte är läsvärda, utan för att jag inte hinner. Även om det är bra bloggar inom sitt område finns det ingen anledning att ha dem kvar.

Sedan har jag mitt privata skafferi med godsaker. Bloggar som handlar om lite allt möjligt, bloggarna som på något sätt har en personig relation till. Det är bloggarna jag alltid läser när de uppdateras. De spänner över områdena kultur, webb och personliga.

Bloggarna jag valt är:

Bloggtidningen

Aktuellt på den interaktiva webben (jag skriver själv här men det är inte därför den är med)

Ditt liv på sex ord

En litterär övning. Skriv din livs historia med sex ord

Bokhora

Aktuellt om böcker. I massor och det är bara början

Streck

En bildberättelse om Emo

Charlie’s View

Kultur eller personligt eller allting. Välj själv men missa inte den här bloggen

Jag har gjort en OPML-fil av flödena från de här bloggarna. Du kan ladda ner filen genom att högerklicka och välja spara. Om du sedan vill ladda den i din RSS-läsare gör du troligtvis så att i någon meny väljer importera och sedan letar dig fram till filen och väljer att öppna den.

OPML-filen:

Bloggar på svenska

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

  • http://jonasanderson.se/info Jonas

    Seesmic video reply from Disqus.

  • http://stiftet.wordpress.com stiftet

    Hej Jonas! Hedrande att hamna på översta hyllan. :)

  • http://jonasanderson.se Jonas

    Det är alltid kul när det händer nya saker på din blogg