RSS för alla. Webbaserad RSS med Alltop

Det fins olika orsaker till varför man missar en tjänst som Alltop. För min del beror det på att mina behov täcks av andra tjänster.

Alltop handlar om RSS och Web 2.0. För att hantera mina egna flöden och prenumerationer använder jag sedan länge Google Reader och i viss mån Netvibes. Web 2.0-begreppet är ju inte så främmande och eftersom jag skriver om webben och vad som händer där har jag haft mängder med tillfällen att sätta mig in tjänsterna som finns.

Så här kan det se ut när du söker ett flöde med information om iPhone i Alltop

Jag har byggt upp mina kontaktnät och vet vilka jag följer och vilka jag undviker.

Att RSS är en viktig del av det jag gör har ni som följer Kattkorgen lagt märke till. En sak jag märker är att den som är ny i de här sammanhangen ofta känner sig handfallen. Vad är Web 2.0 och vilken glädje har jag av att prenumerera på information från webplatser? Hur vet jag vad som passar mig?

I enlighet med vår filosofi är det saker man måste bestämma själv över. Tyvärr är det tunt med vägledning och för det mesta får man famla sig fram till rätt förhållningssätt.

Här kommer Alltop in. Alltop är en samling med RSS-flöden som täcker en stor spännvid. Alltop har samlat de främsta källorna inom varje fält. Jag tittade runt och hittade de flöden jag själv skulle rekommendera inom de områden jag håller ögonen på.

Alltop är en tjänst jag absolut kommer att hänvisa intresserade nybörjare till. För den som är nyfiken på Web 2.0 finns de främsta skribenterna representerade. Vill du sedan ta steget och börja använda t ex Twitter, är det bara att söka dem där och lägga till dem. En bra start. Alltop är alltså inte bara en webbaserad RSS-tjänst. Det är en introduktion till sociala media också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,