Några saker jag skulle vilja veta om er som jag gör affärer med

en bild som heter bloggträff.jpg

Oavsett om det gäller bredbandsuppkoppling eller affärerna jag köper kläder och mat i finns det några saker jag vill veta om det företaget.

På vilket sätt bidrar ni till att göra livet bättre för andra. Det handlar om vad alla vinner på att företaget finns. Även de som inte är kunder.

Just nu är jag till exempel intresserad av vad min internetlevernatör tycker om FRA-lagen. På vilket sätt vill de bidra till att min yttrandefrihet bevaras (och stärks). Jag vet inte om deras nya idé med säkra surfzoner har med det att göra men eftersom Bredbandsbolaget kör (nästan) all sin internettrafik över Norge (och därför skall lämna över den till FRA), verkar det som om de tagit ställning för privat kommunikation. Genom att kryptera den trafik de måste lämna över till svenska staten för granskning. Om det stämmer att FRA inte är intresserade av den trafiken, borde det inte finnas något behöv av att lämna över krypteringsnyckeln.

Berikar det mig (utöver produkten jag betalar för), att vara kund i ert företag, t ex genom ökad kunskap eller möjligheter inom något område?

Jag tycker inte om att vara passiv i någon relation. Uttrycket ”Konsumtionssamhället”, betyder (för mig) att det är säljaren som talar om vad vi behöver och säljer det till oss på sina villkor. Det är en relation som gör dig och mig till något mindre än experter på våra egna liv. Jag vill att säljaren skall vara intresserad av hur jag uppfattar mina behov och ställer sin kunskap till mitt förfogande.

På vilket sätt bidrar ni till samtalet om det här frågorna och var kan vi föra det med er?

Kan jag ha ett en personligt samtal med representanter för företaget, där jag hänger. På Twitter, Facebook och bloggar.

På Facebook och Twitter följer jag vänner, företag och mina barn rätt osorterat. Jag har personliga kontakter och professionella kontakter. Jag ökar genomsläppligheten mellan i mitt liv. Jag vill att fler företag skall bli hippa till den här utvecklingen. Eftersom de företag jag har mest anledning att ringa är de som har minst tid att svara (i telefon), vill jag att de skall anta att det är samma sak för mig.

När jag ville betatesta Profy, den nya bloggplattformen kom jag inte in med länken jag fick i inbjudan. Jag skickade ett mail till Svetlana Gladkova och fick svar nästa dag. Med en ursäkt att svaret dröjt! Jag följer regelbundet Profybloggen som en källa till information och insiktsfulla synpunkter på företeelser och händelser inom mitt område, web och kommunikation. Vi är vänner på Facebook och vill jag fråga eller kommentera något är Twitter det snabbaste sättet att nå företaget. Jag får allt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,