Kattkorgen blir mer mobilvänlig med Mofuse

en bild som heter logo.png

Har du någonsin funderat på hur din blog eller webbplats ser ut i en mobil? Om inte kan det vara dags. Mobila apparater är till för att användas med webben idag. Fler och fler har inbyggd teknik för att kunna nå platser och tjänster som tidigare bara gick att nå från en vanlig dator. De som läser din blog regelbundet kommer snart att vilja nå den från sin mobil eller handdator. Då är det viktigt att de kan välja ett format som passar deras förutsättningar.

Anledningen till att jag skriver om det här är att jag precis tagit steget själv. Med hjälp av gratistjänsten Mofuse.

Mofuse är gratis i sitt grundutförande och skapar en mobil version av din blog eller webplats. det enda som krävs är registrering, som är gratis och lite kunskaper i engelska.

När du registrerat dig skriver du in några uppgifter om din webbplats tillsammans med adressen till webbplatsen, det är bra om du har adressen till ditt RSS-flöde till hands också. Den hittar du någonstans på framsidan. Ofta i anslutning till RSS-ikonen.

en bild som heter 48px-feed-iconsvg.png Så här ser RSS-ikonen ut.

När du fyllt i uppgifterna får du adressen till den mobila versionen av din blog och med hjälp av grafiken som finns tillgänglig på Mofuse kan du publicera länken på din framsida (eller någon annan stans).

För mig var det enkelt men om du stöter på svårigheter får du gärna höra av dig så skall jag försöka hjälpa till så gott jag kan.

Här kan du hitta den mobila versionen av Kattkorgen. Testa gärna länken i sidomenyn också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,