Det senaste inom microbloggar och ett bra sätt att hantera dom

Nu har nästa Twitterklon lanserats. Den här gången är det ett lite annorlunda. Identi.ca bygger på den fria programvaran Laconica (lnkför den tekniskt intresserade).

Inte så spännande. Så sent som idag fick Identi.ca en flik där man kan se svar på meddelanden. Frågan är vad vi behöver bäst.

en ny Twitterklon eller en diskussion om vad vi skall ha allt det här till. För mig fungerar Twitter bra. Det blir mer personliga kommentarer på Twitter och nyheter kommer snabbt ut där. Kul helt enkelt.

Trots alla profetior om Twitters undergång fortsätter tredjeparttillverkare att ösa ut verktyg och gränssnitt för Twitter. Ibland undrar jag om inte det är en bidragande orsak till de tekniska problemen. Men jag vet inte.

Det senaste jag provat är en rätt läcker skapelse från Adobe som kräver deras AIR-ramverk. Med det installerat har du möjlighet att installera mängder med läckra applikationer. TweetDeck t ex. Som jag provar nu. Det är en Twitter hjälpreda som ger tre kolumner med meddelanden, svar och direktmeddelanden.

Snyggt är det. Det är den främsta attraktionen med Adobe-AIR. Det finns en fin RSS-läsare också. Snackr som funkar bra om man inte har för många flöden. Just nu har jag 16 laddade och skulle kunna ha upp till 20. Se’n blir det för oöverskådligt. Rubrikerna tickar fram i nederkanten på skärmen.

Adobe-AIR finns för både Mac och PC

Slänger med en notis från SvD. Det som irriterar oss mest med datorer. I alla fall enligt Svenska Dagbladet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,