Dags att ta nya tag

Det är lite trögt att skriva just nu. Det händer inte så mycket. Det jag gör är att läsa massor och fundera på hösten. Det har hänt en del spännande saker under våren som blåst liv i skrivandet. Det handlar om nya projekt som jag diskuterat.

Men som sagt just nu händer inte så mycket nytt. Men det kommer. Funderar t ex på att byta design på bloggen. Något med mer utrymme och luft.

Ett inhopp i reklamvärlden var kul. Tillsammans med en bekant skrev jag en massa texter kring marknadsföring på temat gör världen bättre. Det var roligt eftersom jag inte jobbar med sådant till vardags. Det blev ett försök att tillämpa idéer kring relationer och kommunikation på affärer. Jag har ingen aning om det är rimligt att tänka så men med tanke på hur maktlösa de flesta som förhandlar med en tjänsteleveratör känner sig är det rimligt att prata om det i alla fall.

En annan fråga som kom upp nyligen är hur ett etablerat företag kan utöka sin kontaktyta med sina kunder. En blogg tyckte jag.

Egentligen handlar det inte om vilken teknik eller mediaplattform ett företag skall använda för att kommunicera. Frågan är om ditt företag tror att det behöver kommunicera mer, bättre eller annorlunda.

ICA är ett exempel. Ompackningsskandalen senast har ju skadat företaget. Att de ljög och slingrade sig hjälpte inte. ICA är en paraplyorganisation för en rad självägda butiker. En handlares agerande skadar alla. Hur kommunicerar ICA internt kring det här? Hur kommunicerar ICA utåt? Går det att komma till tals med någon person som tar emot kundernas oro kring ICAs syn på mat?

Det vore en utmaning att få diskutera det här med någon från ICA. Möjligheterna till öppen kommunikation och hur världen förändras.

Apropå kommunikation har jag skrivit en del om det här. Det är DN som är på tapeten och försöker manipulera publiken. PÅ en gång vädjande men ack så klumpigt. Idag har de iallafall fått lite uppmärksamhet av mig!

Jag hittade förresten ett inlägg som borde tilltala alla er som är i blogga för pengar-branschen. Särskilt för er av yngre modell.

Tio resurser för unga marknadsförare. på engelska förstås men det är väl inga problem.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

  • / Rolf

    Jag tycker du hittat en layout på bloggen som är personlig och trevlig. Intressant är den även då du bevakar de engelskspråkiga bloggarna. Intressant är även kopplingarna till bloggtidningen och din hemsida.