Allting kommer tillbaka, även Arkiv-X

Nya Arkiv-X filmen fokuserar på gammal fin Arkiv-X spänning av “Old School”-typ.

en bild som heter arkivx1.jpeg

När Arkiv-X serien gick var det en ständig debatt om utveckling av serien. En del gillade de mystiska myt-baserade avsnitten medan andra gillade de mer SF-inriktade Arkiv-X historierna. Sedan fanns det de som mest diskuterade Mulder och Scullys relation. S k ’shipers (relationshipers efter engelskans “relationship” – relation). Här finns en hel del för dem också.

Det och mer skrev jag i Kulturbloggen igår när jag rescenserade Arkiv-X filmen som har premiär imorgon. När serien gick på TV var den kvällen helig. Jag tror aldrig att jag följt en serie så noga som vuxen.

Förra filmen var inte lika bra som den ni skall se i morgon, för mycket SF, precis som i serien. Inte för att det var ett skäl att låta bli att se den. Arkiv-X står över brister i enskilda avsnitt eller olyckliga vändnigar i historien.

För mig var nog relationerna mellan karaktärerna det som bar serien.

Att relationen mellan Mulder och Scully är en viktig aspekt av serien ger Chris Carter full täckning för i den här filmen.

Att de har det svårt är tydligt, lika tydligt som att de är märkta av det som varit. För åren har gått men allt är sig likt.

För ett fan som mig ger det en varm känsla att se Mulder stå och se så vilsen ut med uppdragna axlar medan han försöker förklara något för Scully.

Tjohoo!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,