Yttranderätt tvingar ingen att lyssna

Genom min RSS- läsare (Läs mer om RSS i slutet av artikeln)får jag dagligen floder av artiklar, blogginlägg och nyheter. Det mesta har inget intresse för mig men jag tycker att det är intressant att veta det.

Den största mängden är nyheter om sociala media, kommentarer till utveckling. Den lilla mängden är personliga kommentarer från personer som jag sätter stort värde på. Jag känner dom inte men deras uppfattningar är viktiga för mig.

En sådan person är David Winer och genom att läsa hans blog blev jag uppmärksam på en konflikt i media-mekkat Silicon Valley.

David Winer skriver om konflikten mellan Loren Feldman, som blivit känd för sina videobloggar och Shel Israel, konsult i mediabraschen. (lnk)

Bakgrunden är tydligen att Loren Feldman fick sparken, pga en satirisk video, ”Technigga.

Det skyller han på Shel Israel, som säger att han inte hade med saken att göra.

Idag läste jag följande på Loren Feldmans blog. Han slutar parodiera Shel Israel och lämnar tillbaka domänen shelisrael.com. Däremot är han inte klar med David Winer (se kommentarerna).

Mediaaristokratin i Silicon Valley lever på makt, pengar och anseende och ett stukat ego får oanade konsekvenser. Bakom all uppschosad  teknik finns det människor som använder den efter sitt förstånd, med blandat resultat.

Lyckligtvis är jag inte personligen beroende av någon i Silicon Valley så jag kan sitta lugnt hemma och fundera ut vad nästa blogginlägg skall handla om.

Det viktigaste som kom ur den här debatten är påpekandet att yttranderätt inte tvingar någon att lyssna.

______________________________________________________________________________________________

Lite om RSS

Det är ett sätt att prenumerera på innehåll från webbplatser som uppdateras ofta. T ex bloggar. Artiklarna kommer i ett sk flöde som presenteras i en läsare.

En Goolgesökning på RSS-läsare ger en hel del länkar. Själv använder jag Google reader. Den är enkel att komma igång med. Den hittar t o m flöden själv om du skriver in en webadress. Alla läsare fungerar så att du anger adressen till RSS-flödet och sen läser innehållet i läsaren. Ungefär som e-post. Har du några funderingar kan du skicka ett mail. Jag svarar på alla frågor. Antingen i brev eller på bloggen. Om du klickar på den stora ikonen överst på bloggen kan du börja med RSS-flödet härifrån. Då får du alla uppdateringar och behöver inte besöka bloggen för att se om det finns något nytt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,