Tyst ungar, pappa bloggar

Pratade just med Ungen. Hon har gett mig en digitalkamera i present så jag ville ringa och berätta hur glad jag blev.

Vi pratade också om internet och om hennes dotter, mitt barnbarn. Lillungen är den första i familjen som är född med internet. Vi tyckte båda två att det var rätt häftigt och försökte tänka efter hur det kan vara.En blomkruka

De kommer ner om någon vecka och då skall vi hänga och göra så’nt som vi gör när vi träffas.

Ungen är också bloggare och precis som sin pappa bloggar hon på olika håll. Här bloggar hon på svenska och här på engelska.

Vi tror båda två på internet, webben och nätneutralitet. Dvs att det är användarna som skall styra innehållet och att leverantörererna skall transportera data. Varken staten eller annan organisation skall bestämma vad vi får skicka över internet. Vi tycker om att hålla med varandra.

När det var dags att sluta, sa jag, ”nu måste jag fortsätta jobba”. ”Blogga menar du,” svarade hon. Vi skrattade så vi kiknade.

Ett tips till alla föräldrar: Lär barnen det ni vill att de skall kunna. Det är bättre än att förbjuda sådant dom inte skall göra.

Just nu har jag påbörjat ett experiment med ”Frontier”. Mer om det senare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 • / Rolf

  Himla kul att Ungen försett dig med en digitalkamera, spnnande att se hur du använder den i ditt bloggande. Frontier ser spännde ut, hur tänker du använda programmet ?

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Inte så mycket, ännu. Ett tecken på ålder är att jag läser installationsguiden väldigt noga :-) Jag har kommit så långt att jag laddat ner paketet och packat upp det till en map på skirvbordet. Frontier har en egen, databas och webserver. Scriptspråket Frontier bygger på heter UserTalk och är väldigt kraftfullt. Att sätta sig in i det är ett projekt i sig. Jag undersöker om det skulle kunna var något för klubben. I alla fall för Windows och Mac-användarna. Frontier finns inte för Linux men borde göra det. Det är exakt det som fattas.

 • http://justew.wordpress.com Ungen

  Den där krukan, den har alltid funnits!!!

  Glöm inte att gå ur biobanken pappa!!!

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Ja, det har den! Det var därför den fick vara med :-)
  Vad är biobanken? =:o