Håll reda på inläggen med en RSS-sidfot

Kattkorgen har skrivit en del om trenden att både innehåll och kommentarer ger sig iväg från bloggen. Här på bloggen använder vi t o m Disqus kommentarsystem. De bor faktiskt någon helt annan stans än här.

Det är ingenting som oroar mig eller som jag försöker förhindra. Det skulle vara för mycket jobb. Däremot är jag ofta nyfiken på var de tar vägen och nyss läste jag om ett tillägg till WordPress som löser problemet (i den mån det är ett problem). 

Joost de Valk har skrivit ett fiffigt tillägg som lägger till en länk i sidfoten på inlägget i RSS-flödet. Det är en länk till originalinlägget vilket betyder att du har koll på dina inlägg om de dyker upp någon annan stans.

Det är bara att ladda ner zip filen och packa upp den. När det är gjort laddar du upp .php-filen till din plugin-katalog, aktiverar tillägget och lägger in den text du önskar i sidfoten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,