Gamla gubbar håller inte i evighet

Jag har svårt att sluta skriva om att jag blev morfar för ett år sedan. Å ena sidan får det mig att känna mig gammal, å andra sidan känns det som att ha stigit i rang. Om inte annat blir jag dubbelt firad när det är fars dag etc.

En av mina gubbar är på sjukhus. Doc Searls, den ryktbare redaktören på Linux Journal och internetgurun, drabbades av proppar i lungan för ett tag sedan. Nu är han som sagt på sjukhus igen. Han ville inte ha morfin därför att han tyckte det kändes konstigt att blogga då.

Det sista jag läste var på Twitter. Ena lungan har kollapsat men gubben fortsätter blogga. Och Tweeta, eller vad det heter.

Det lustiga är att jag fick beskedet att en kvinnlig vän här i Stockholm låg på hjärtintensiven, på samma sätt.
Fast det var Twitter först och blog lite senare.

Under tiden har jag läst ett intressant inlägg på ReadWriteWeb som ställer frågan om Twitter kan överleva. Twitter har fått stora problem tack vare att systemet blivit så populärt bland alla trafik genererande webbkändisar. När Twitter krånglar hörs det över hela Silicon Valley med ekon i Boston och New York.

Nu skall tydligen Twitter byggas om från grunden av en häftig grupp legoutvecklare.

Vi har ju Jaiku, FriendFeed och Pownce så Twitter klarar vi oss nog utan, även om det gör ont. Däremot finns det bara en Doc Searls så jag hoppas att det går vägen och att han snart får komma hem.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,