Från en bloggare till en annan

Det svåraste med att blogga på fritiden, alltså efter det vanliga jobbet, är att ställa om huvudet. Det är något som alltid har varit svårt för mig och som inte har blivit lättare med åren. Snarare tvärtom. När jag började blogga var alla ämnen och infallsvinklar nya. Det var ett tag sedan.

Ett tag var det till stor hjälp att läsa andra bloggar tills det började ta så mycket tid att jag har fått förlägga den aktiviteten till efter bloggandet :-) Mer som en belöning för utfört arbete.

Börja skriva på något eller avsluta ett tidigare sparat utkast har för länge sedan slutat funka. De flesta utkast jag sparar blir aldrig något. Hade jag varit engagerad i det jag skriver hade det omedelbart blivit ett inlägg.

Den avgjort bästa hjälpen jag har för mitt skrivande är vanan.

I ett tidigare inlägg skrev jag om vad som inspirerar mig. Det bästa kom sist. Skrivandet väcker inspirationen. Väntar du på inspirationen får du vänta förgäves. Vanan att sitta på plats vid datorn är det som får mig dit. Inga lysande idéer om inlägg har samma förmåga att få mig på plats.

Bloggande handlar om att göra ett jobb: Skriva. Innehållet kommer i andra hand och kan variera i kvalitet. Är du alltid inställd på att göra jobbet kommer du aldrig att sakna idéer.

Det tar tre veckor att skaffa en vana. Det är 21 inlägg om du skriver ett om dagen. Sedan är det bara att fortsätta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,