En ny kulturfyra

Det var längese’n jag gjorde en kulturfyra men nu är det dags. Kulturfyran kan man hitta på kulturbloggen.

1. Vilka böcker ligger och väntar på att bli lästa hos dig?

Jag har aldrig haft böcker liggande olästa. Tvärtom. De flesta böcker här tar slut alldeles för fort. däremot har jag böcker som ligger till hands och blir lästa lite då och då. Dostojevskijs Poetik är en sådan bok. Skriven av Mikhail Bachtin, är den en av de mest inträngande studierna av Dostojevskijs författarskap som finns. Tyvär är den nog ett livstidsprojekt. Så kompakt att det behövs en tid för att packa upp det hela i hjärnan, mellan varje läsning.

2. Vilken film väntar på att du ska se den?

1900, väntar bara på rätt läge.

3. Vilken kurs väntar på dig? Alltså: om det inte är någon kurs som väntar på dig undrar jag ju: vilken kurs skulle du vilja gå?

När jag blir pensionär skall jag skriva in mig på universitetet och studera antiken :-) Innan dess hoppas jag hinna med att lära mig mer om allt som har med datorer och nätverk att göra. Min

4. Vilken bok väntar på att bli skriven av dig? Om du skulle skriva en bok, vad skulle det vara för bok?

En bok om realtioner. Kanske en deckare men antagligen en fackbok. Utifrån mitt arbete med familjer och deras nätverk.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,