Det roligaste med att skriva för nätet

…är faktiskt att skriva för nätet.

Sedan min första hemsida på ABC-klubben har jag varit såld på magin att kunna skriva vad jag vill, publicera och sedan få en och annan uppmuntrande kommentar (och inte fullt så uppmuntrande). Det är en känsla som jag inte har blivit blasé på.

Det finns tre saker som inspirerar mig till att skriva.

Det första, och viktigaste är det jag själv gör och lär mig. När jag hittar någon intressant tjänst som är användbar skriver jag om den. Mina personliga erfarenheter och upplevelser. Det blir ofta populära inlägg även om de inte är så tekniskt avancerade

Om du är som jag och gillar att hänga och föra samtal på nätet har du massor av erfarenheter att blogga om bara där. Om något går fel och du lyckas fixa det, skriv om det. För mig har det blivit en livsfilosofi :-) Allting är ett blogginlägg. Snart känns inga motgångar bortkastade!

Läsa andra webplatser. Oftast med hjälp av en RSS läsare (jag använder Google Reader, en gratistjänst). Det gör att jag får koll på ett drygt hundratal webplatser. Av dess är det ungefär 20 som jag läser ordentligt varje dag. Det som är bra med det är att jag får koll på trenderna och vad som diskuteras. Det är mycket innehåll som dupliceras och det är lätt att se vad som väcker intresse.

Engagemang i sociala media tar en hel del tid men det är rätt tillfredställande att delta i olika sammanhang. Twitter och Facebook är mina favoriter just nu. Jag får ofta tips om att pröva något nytt som sedan blir ett blogginlägg.

Nu när det här inlägget nästan är klart, kommer jag på  en sak till. Den viktigaste inspirationen får jag faktiskt av att skriva. Skrivandet i sig väcker fantasin och kreativiteten.

Om du verkligen vill komma igång att skriva skall du börja med att skriva. Sätt ett mål för dig själv. När jag började göra Kattkorgen hade jag ingen aning vad det skulle bli. Mitt mål var att skriva något varje dag i tre veckor. Inget annat. Kvalitet och innehåll fick bli vad det ville och det mesta gav sig faktiskt självt när vanan att skriva satt.

Här är lite rekommenderad läsning för den som vill komma igång och följa utvecklingen på webben. Allt i ett behändigt format.

Kattkorgen_rekommenderar är en OPML-fil som innehåller 5 RSS-flöden från webbplatser som jag läser varje dag. Länk till filen:  Kattkorgen_rekommenderar.

Om du vill använda den här OPML-filen skall du högerklicka och välja spara. Då sparas den som en fil som du sedan kan importera till din RSS-läsare. Om du har frågor eller problem får du gärna höra av dig. OBS att några av webbplatserna är på engelska

Här är adresserna till webbplatserna om du vill kolla dem först

Tommy k Johanssons blogg om datorer

Informativ och rolig blog om Internet, datorer och allt som hör till.

TechCrunch

En av mina främsta källor till nyheter om webbmedia och web 2.0

Bisonblog

Mediajournalist med koll på webben

Beta Alfa

Om Internet, digitala medier, kommunikation och andra aktualiteter.

Profy.Com

Egentligen en bloggtjänst, ännu i beta men bloggen utgör en informativ och ofta kritisk röst i webbmediabruset. För den tänkande surfaren.

Om du tycker att det här var bra tänker jag fortsätta att lägga ut OPML-filer då och då med olika tema. Det här är ett första försök för att se om det funkar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

 • / Rolf

  Intressant,
  har du någon uppfattning om hur många
  läsare du har av dina texter ??

 • http://blogg.tkj.se Tommy

  ”Informativ OCH rolig” var bland det bästa betyg jag någonsin fått! :D Tack!

 • http://jonasanderson.se Jonas

  @Tommy Ja, det måste man väl säga att din blog är, väldigt ofta till hjälp :-)

 • http://jonasanderson.se Jonas

  @Rolf Lite, men jag har slutat kolla statistik. Trafiken har minskat sedna kag började skriva i Bloggtidningen. inte så mycket tid att lägga ner på den här bloggen. Som mest 1000 besökare i veckan men det var att tag sedan. Snitt 100 om dagen vilket är ganska lite

 • / Rolf

  Men bara vetskapen att nån läser är väl en rejäl kick ??

 • / Rolf

  Aha, var hittar jag Tommy:s blog :)

 • / Rolf

  Förlåt Jonas, du hade ju med den bland länkarna ovan http://blogg.tkj.se/

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Ja, det är roligt att få igång ett samtal. /J

  Den den 24 juni 2008 12:23 skrev Disqus <

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Det är det verkligen!

 • / Rolf

  Tänk om ja kunde kolla ordentligt innan jag frågade
  du hade ju svaret på Sitemetern till höger den sa nu

  Kattkorgen
  Site Summary

  VISITS

  Total 3,995
  Average Per Day 35
  Average Visit Length 1:03
  Last Hour 1
  Today 22
  This Week 242

  PAGE VIEWS

  Total 5,606
  Average Per Day 51
  Average Per Visit 1.5
  Last Hour 1
  Today 46
  This Week 357

  Men vad är skillnaden mella ”VISITS” och ”PAGE VIEWS”

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Avslöjad, jag trodde det var mer :-) Men som sagt, jag anstränger mig inte så mycket längre. Huvudsaken är att nå'n läser :-) Det viktiga för mig idag är att få skriva!

 • / Rolf

  Jag tyckte det var himla trevliga siffror ….
  Dessutom tycker ja du skriver på ett
  sätt att man gärna kikar tillbaka ….

 • http://jonasanderson.se Jonas

  Har du själv någon webbplats eller blog?

 • Pingback: Från en bloggare till en annan | KATTKORGEN()