Bloggen, bloggare och andras bloggande

Som alla märkt har det varit tunt med uppdateringar här på bloggen. Kattkorgen får en hel del av min tid och det är, som alla vet en bgränsad vara. Allt som jag investerar här, både tid och pengar (inga stora summor) får jag tillbaka i form av tillfredställelse (och en hel del uppmuntran från läsare).

Kattkorgen har en plats i mitt liv och den kommer att finnas kvar här under överskådlig framtid. Ingen kreativ aktivitet har get mig mer än bloggandet. Från min första hemsida på ABC-klubben fram tills idag när jag skriver på flera ställen på webben.

Därför reagerar jag när jag läser om skribenter väljer att lägga av pga av att de mobbas av läsare. Det är Chelsea Alvarez-Bell som kastar in handduken pga av en liten högljud grupp läsare som tydligen beter sig på det här sättet vanemässigt. ”Fuck this, I’m out,” skriver hon och avslutar sitt engagemang som gästbloggare på SLOG, en kultur site.

A thick skin is required if you gain any popularity as a blogger, because there will always be people whose favorite form of entertainment is trolling. The detractors will always be online, but too many people forget that you can step away from the keyboard any time.

Som bloggare har jag rätt att lägga av när jag vill men om villkoret för att blogga är jag skall ha immunitet mot den typ av läsare som verkar härjar på SLOG är webben fel plats. Det här fenomenet föddes på webben och kommer aldrig att försvinna. Vi kan bara lära oss att hantera dem.

Profy, där Cindy skriver utmärker sig ofta med intressanta och insiktsfulla inlägg. Till att börja med läste jag bloggen på Profy sporadiskt, för att jag bloggar på deras bloggtjänst. Numera tillhör den den dagliga bloggläsningen, lika värdefull i RSS-flödet som ReadWriteWeb och TechCrunch. Profy är också värda att följa på Twitter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,