Vi kan skicka en rymdsond 70 miljoner mil men inte göra webben tillgänglig för alla operativsystem.

Det tar tio månader att resa 70 miljoner mil. Nu har NASAs rymdsond landat på Mars och börjat sända bilder. Själv känner jag mig som Moses på berget. Han fick inte följa med in i det förlovade landet för att han använda en imkompatibel version av Linux. Så här tänker sig NASA att det skall se ut.

BBC, dot.life skriver om ”the watercooler moment”, när TV-program får ett sådant genomslag att de blir ett samtalsämne i andra sammanhang. T ex vid vatten automaten på jobbet (i sverige skulle det väl vara kaffeautomaten). Det händer inte särskilt ofta nuförtiden eftersom ingen ser samma program samtidigt längre. Men på Twitter hände det när schlagerfestivalen gick. Twitter är ett kafferep.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

  • http://kraka.zoomin.se/blogg.html Kraka

    De flesta som har jobbat ihop med mig har minst en gång hört mig svära över att ”man kan åka till månen, men man kan inte tillverka medicinskteknisk utrustning som fungerar”. Lite samma tema men från min vardag istället för din. :-)

  • http://jonasanderson.se Jonas

    Det är exakt samma problem. Det är ju fullt möjligt att tillverka utrustning som fungerar. Och fungerar bra. annars skulle inte NASA kunna skicka sitt skrot ut i rymden. Orsaken är att det inte är lika viktigt att patienter överlever som att rymdskrotet kommer fram.