Varför ditt företag måste bli mer web 2.0

Idag läste jag en intressant artikel om varför företag borde ta till sig sociala media. Ett argument är att ingen aktivt söker jobb längre men passivt är ute och letar möjligheter i alla sammanhang på nätet.

Ett annat är att ingen bryr sig om annonser på nätet längre. Vilket är sant, men det betyder inte att jag vill ha annonser som bryter in och stör mitt samtal. Jag lyssnar gärna på någon som berättar om något de gjort. Men jag vill själv ta kontakt. Annonser på nätet är en mycket större irritationsfaktor för mig än vad annonser på tunnelbanan. David Winer tycker att FeedBurner borde heta ”crap-adder” sedan de gjorde det möjligt att lägga till annonser.

Det tredje argumentet är att det är ”cool”. Folk i gemen vet inte vad Twitter och TechCrunch är, och bryr sig inte särskilt mycket. Heder åt dem. På mitt arbete (som inte har det minsta med IT att göra) blir jag ensam i kafferummet om jag försöker berätta om mina senaste eskapader på nätet. Gränsen går vid att berätta att jag uppdaterat min blog. Det betyder att mina arbetskamrater tycker att det jag säger kan vara intressant men att de inte vill bli indragna i min besatthet av webbteknik. Heder åt dem också! De har liv som de fyller med hus och trädgårdar som de fyller med barn och barnbarn. Jag har mina barn och barnbarn i Norr och Söder så jag har tid att hänga på nätet.

Trots detta faktum att de flesta har bättre saker för sig än att ägna sig åt Twitters tekniska problem är det viktigt för ett företag att visa att de hänger på utvecklingen.