Pressfrihetens dag

DN skriver att den Kinesiska muren är elektronisk. Det som kommer längst ner i artikeln är att elektroniken kommer från väst. Företrädesvis från USA. Det står mindre om brott mot yttrandefriheten i områden som är under västlig kontroll (eller skall vara det), Norra Alliansens Afghanistan t ex.

Jag är kritisk mot hur begrepp som yttrandefrihet och demokrati används idag. Det är ju lätt att kritisera demokratin i Kina. Den finns inte. Jag anar att kritiken tystnar när Cisco, Google och Yahoo! får fria händer att göra affärer där på sina villkor.

Nu har jag sagt det, jag är inte med på att yttrandefrihet och demokrati bara blir begrepp som kommer fram när det är dags att göra affärer. Dessutom vill jag ha en diskussion om hur pressen använder den frihet den har.

Som bloggare tror jag att jag är friare än den ”fria” pressen. Här är den nya pressfriheten. Ställ upp den 15/5!

Bloggtidningen visar vägen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,