Lite mer om bilder, bloggen och kreativitet

En del läser på väg till jobbet, jag tecknar. Jag slänger aldrig någonting. Istället köper jag snygga anteckningsböcker som inte skäms för sig i bokhyllan. Idén att publicera en bild jag inte skapat specifikt för det har inte funnits tidigare. Jag skriver ju!

De flesta bilder jag gör börjar som klotter eller slötecknande när jag sitter och lyssnar på andra. Plötsligt har jag hittat en form jag gillar eller ett sätt att rita. Om jag måste tänka ut något funkar det inte. Konsten är att bygga vidare och utveckla former som hänger ihop.

Äh, jag har faktiskt ingen aning om vad det här skall bli. Det jag försöker göra är att komma loss ur navelskåderiet som jag hamnar i om jag knölar ner bilderna i en låda. Här blir det annorlunda. Risken finns ju att någon ser det jag lägger upp. Där ligger ribban. Jag måste i alla fall tro på det jag gör så mycket att jag kan lägga upp det på bloggen.

Det som oroar mig nu är att jag skall börja hata temat jag har här. Det verkat inte passa ihop med bilder av den här karaktären.

Det kanske finns någon som kan bidra med en kommentar? Som, sagt, jag behöver lite hjälp i det här skedet. Hur ser ett bra tema för bildpresentation ut? Jämför gärna här.Jag lägger upp samma bild där så det är lätt att
jämföra

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

  • Pingback: Bilder och bloggar, en jämförande studie | Jonasanderson.se()

  • http://ponor.wordpress.com ponor

    Jätte bra Jonas: det är bara att fortsätta :) – för att svara på din sista kommentar: Tycker du kanske kunde lägga dina bilder nånstans på (en)länk(er) – på det viset har du kvar (utseendet på) Kattkorgen som en skriven blogg, men andra kan få också kolla din konst. Sedan tllex. när du vet mera om hur du vill presentera dina alster, kan du göra en separat blogg/sijt. Men hur du än gör: Lycka till!

  • http://stiftet.wordpress.com/2007/07/29/emo-mother/ tegnestiftet

    Jo kanske, men varför inte ge bilden lite mera luft? Och lite större? Så man ser menar jag. Kanske inte ha texten klämd ända intill. Jag tycker själv att det är svårt att finna ett bra tema för bilder, tre kolumner är egentligen för mycket och många två kolummnare har en nästan klaustrofobisk design. Länkar är inte så bra på bilder tycker jag, man måste väcka intresset direkt. Speciellt med lite mera subtila bilder, risken är annars att man inte ids klicka för att få se bilden.

  • http://kattk.org Jonas

    Tack för era svar!