Kan en författare bli rik på att dela ut sina verk?

Alla borde bli pirater, pirater står för innovation i samhället. Det är slutsatsen jag drar när jag läser om Matt Masons bok om piratkopiering.

SvD skriver om hans bok och det verkar finnas en del bra tankar, mycket som jag håller med. Nu har jag ju egentligen hoppat av debatten om fildelning. Det har blivit en mycket större fråga. Brott mot upphovsrätten tas som intäckt för att införa allvarliga inskränkningar i yttrandefriheten.

Paulo Coelho är en känd författare som har gjort fildelning till en affärsmodell. Han har en blogg där han länkar till piratkopierade exemplar av sina böcker. Vad jag förstår går det bra för honom. Han har mångdubblat sina upplagor genom att t o m uppmuntra kopiering av dem. Hur det går till har jag ingen aning om. Det kan ju bero på att han blir mer känd. Vad vet jag?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,