Jag leker att jag skriver

Jag har en ganska snygg samling utkast i bloggen. Det är sparkapital till de där torra dagarna. Eller till de kreativa. En del av de där inläggen är som gamla kompisar eller fina viner som bara blir bättre ju oftare jag tar fram och vänder på dem.

Allvarligt talat. Ofta vill jag skriva om saker jag brinner för, jag samlar information, kollar vad andra har skrivit om samma sak. Ofta vill jag göra mycket mer än jag kan. Först när jag förstått tillräckligt börjar själva inlägget ta form.

Ta de mer tekniska artiklarna här på Kattkorgen. Jag är inte en teknisk person. Teknik för mig är det som utvidgar de färdigheter jag har. Det som hjälper mig knyta ihop och utvidga mitt sociala kontaktnät, mina kunskaper om och användandet av webben. Att använda teknik och att skriva om den är helt olika saker.

Att skriva om ämnen som jag brinner för men inte kan så mycket om har varit en utmaning. Det har lärt mig disciplin och att låta saker ta tid. Inte någon lätt sak för mig, kan jag säga.

Det är lättast att skriva om det man kan något om. Det kan låta självklart men det är när du skriver som du får veta vad du verkligen vet. Insamlandet av kunskap är en del av skrivandet

Tillbaks till utkasten. Särskilt ett växer lite i varje dag. Det är en artikel om webbpublicering. Det ämne som den här bloggen egentligen handlar om. Att läsa och skriva för webben.

Det började med en artikel av Doc Searls, han som är chefsredaktör för Linux Journal. Hans råd till pappers media. Han vill att dom skall anpassa sig till webben av idag, samarbeta med bloggare och riva betalmurarna. Efter den artikeln har jag inte kunnat släppa det skrivprojektet.

Ett är säkert, att jag skulle aldrig kunna göra det här om jag inte gillade ämnet och att skriva. Skrivandet är alltid ett äventyr och ett experiment.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,