Google trakasserar seriös webpublicist, premierar spammare

Det kom ett mail från min vän och bloggarkollega Rosemari idag. Google anklagar henne för att länka till copyright-skyddat material på en webplats. Vilket inte är sant, allt länkat material är tillhandahållet på lagligt sätt.

Google har blockerat annonser till webplatsen och det går inte att överklaga!

Google beter sig som om de äger internet. Vilket de gör på sätt och vis. Google tjänar miljarder på annonsmarkanden och bloggare som upplåter annonsplats tjänar nästan ingenting. Google har börjat uppträda som en ”neighborhood bully”, en översittare, ungefär.

Det är förvånande att de behandlar en seriös webbpublicist, som producerar levande, egenhändigt skrivet material på det här sättet. Just en sådan webbpublicist som Google säger att de vill gynna!

Möjligheterna till intäkter via adsense är idag så dåliga att det är de resursstarka spammarna som kan dra in pengar. Det gör de t ex genom bedrägliga webplatser som lockar besökare via sökord som inte motsvaras av något innehåll på webbplatsen. Och det är Google som har byggt systemet!

Det här är också ett bedrägeri mot annonsörerna och Google har försökt komma åt problemet med en regel om t ex att en webbplats måste vara minst fem dagar gammal för att få ta emot annonser.

Det är Google som har byggt systemet som gynnar spammare och straffar seriösa webbpublicister.

Det kanske är dags att sattsa på mindre, lokala annonsnätverk och knyta ihop lokala- och nichebloggare så att annonsörer kan se vad de får för sina annonspengar och publicisterna får möjligheter till garanterade inkomster.

Mary och Emma/Opassande har också kommenterat det här

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,