En ny kulturfyra

Jag kan inte säga nej till ett tillfälle att tala om vad jag anser. Särskilt inte när det gäller sådana ämnen som dyker upp i Kulturfyran på Kulturbloggen.

Den här gången handlar det om våren och kossor. Eftersom det var en så fin bild lånar jag den till mitt svar. Annars hör den hemma på Kulturbloggen.

1. Kor på grönbete, som en bild av människor. Vilket djur i litteraturen, konsten, eller filmen har gett dig mest eller tycker du är en bra bild av något?

Elefanter har alltid fascinerat mig. Stora, sociala och nyttiga. Det är som om de har ett hemligt liv. De är måna om varandra på ett sätt som liknar människan i sina bästa stunder. solidariska. Om de passerar ett ställe där det dött en elefant så stannar de en stund. Märkligt.

2. Villket är ditt favoritdjur?

Någon favorit sort har jag inte. Mitt favoritexemplar är Katten Felix. Som jag bor med. Han har stadig blick och säger till när det är dags att göra olika saker. Gå upp på morgonen och lägga sig på kvällen t ex.

3. Tycker du om kor förresten? För många år sedan tror jag Kurt Olsson hade en intervjuserie där han alltid ställde den frågan till sina gäster.

Kor är en symbol för välstånd, för mig. Jag tycker mycket om kor. På min löprunda här hemma brukar de ligga kor och sola på sommaren. Riktiga divor.

4. Krumsprång för våren. Vad är våren för dig?

Den tiden som är nu är den bästa på hela året. Jag älskar blommor och färger. Värmen gör gott. Framför allt känns det som om det finns mer tid. Man behöver inte åka direkt hem efter jobbet t ex. En härlig tid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,