Äntligen hjälp med lösenorden

Anna Vapen har just presenterat sin lösning på lösenordseländet. Det är ju som bekant inte bra att köra utan, de skall vara vansinnigt svåra, så svåra att de är omöjliga att komma ihåg! Och, du får inte skriva ner dom.

Det här är orsaken att du till slut ger upp, väljer hundens namn och kör med det överallt.

Nu finns det som sagt hjälp:

Anna Vapen arbetar med informationssäkerhet och gjorde förra året sitt examensarbete om digitala identiteter och säkerhet. I kväll gästar hon IT-ceum i Linköping. I sitt examensarbete på Linköpings universitet utvecklade Anna Vapen mjukvaran till ett plastkort, inte större än ett bankkort, där en microprocessor lagrar alla ens lösenord på samma ställe.

Jga blev överlycklig när jag såg det här och hoppas grejen finns i handeln snart

  • http://kraka.zoomin.se/blogg.html Monika

    Precis vad jag skulle behöva! Jag blir galen på alla koder och lösenord jag måste hålla reda på.

  • Anna

    Vad kul att ni gillar det! Än sålänge är det en prototyp, men finns det en efterfrågan så får jag börja skissa på version två. :)