Vi kommer att dö eller bli tokiga

DN idag:

I närmare tre timmar satt Bo Andersson fast som i ett skruvstäd. Den akuta trafikinfarkten på Essingeleden i går fick bilköerna att ringla sig långa över stora delar av staden.

Det här måste vara samhällets mest meningslösa problem. Trafikkaos gör människor tokiga och det är svårt att se vinsten för samhället.

Gratis och bättre kollektivtrafik löser problemet. Lämpligen finansierat med att ta bort bilavdragen. Barnfamiljer då? Alla stressade mammor (och pappor) som måste transportera småbarn.

Dom kan få åka taxi, gratis förstås. 

Om vi inte gör det kommer vi att dö eller bli tokiga!

 

 
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

 

 

 

 

  • http://kraka.zoomin.se/blogg.html Monika

    Jag har alltid kännt stark sympati och frändskap med William ‘D-Fens’ Foster i Falling down. Man blir galen av bilköer och den latenta galenskapen bryter verkligen ut.

  • http://www.slutasnacka.se karin

    Det är inte tanken som räknas…
    Alla vill vi skapa en bättre framtid för våra barn. Men vem gör något åt det? Ditt engagemang kanske kan kännas futtigt om du bara ser det som en isolerad handling. Därför finns slutasnacka.se. Här kan du förbättra världen tillsammans med andra. En släckt lampa kan bli tusentals släckta lampor. Ett återvunnet batteri kan bli hundratusentals. Här blir din handling en del av en stor helhet.

    Gör något på http://www.slutasnacka.se!