Varför kan inte jag skriva snusk med min mobil?

Idag hamnade jag hos Emma/Opassande där hon skriver om censur av smsfunktionen i telefonen. Det skall inte gå att få fram ord som t ex hora genom den.

Jag är som jag är, OK? Måste prova och hittills har jag inte lyckats få fram ett enda snuskigt ord genom automatisk kompletering (T9)!

Den tekniska funktionen i mobiltelefoner, T9, skapar som bekant lite lattjo ordkombinationer. Detta ska nu lösas genom att vissa ord förbjuds på listan. Vill man till exempel skriva “hora” till någon i ett sms, så måste man knappa in och lägga till ordet själv framöver… Borde man inte förbjuda sms-funktionen helt egentligen?

Varför kan inte jag skriva snuskiga ord med min telefon när andra kan. Jag är kränkt!

 

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

  • http://kraka.zoomin.se/blogg.html Monika

    Var ju tvungen att prova, men det verkar inte gå att skriva ett enda s.k snuskigt ord med min telefon heller. Å andra sidan verkar det ju inte gå att skriva några andra vettiga ord heller. Min telefon och jag har nog helt enkelt inte samma idéer om vad man skriver i ett sms – oavsett om det är ett vanligt mess eller ett med sexinnehåll. *funderar över om jag ska känna mig kränkt eller inte*

  • http://kattk.org Jonas

    Det funkade med papper och penna :-)