Stämningssänkande uppgifter i IT-pressen

Ifpi lovar att stämma en svensk internetleverantör innom en månad, skriver Computer Sweden. Ifpis svenske vd, Lars Gustavsson. Enligt Lars Gustavsson samlar man bevis vilket jag trodde var polisens uppgift i det här landet. Efter en rättegång i februari i år har danska internetoperatörer blivit tvingade att stänga trafiken till Pirate Bay. Den rättegången har ifrågasatts efter att det kommit fram att enda expertvittnet jobbade för Ifpis advokatfirma tidigare. Hmmm… Det verkar som om alla jobbar för samma firma. Särskilt om Ifpi har börjat utreda brott. Fast det är ju klart. En polis tog ju jobb hos Warner efter att ha utrett Pirate Bay så det kanske jämnar ut sig.

På ett sidorspår kan jag berätta att jag har varit förbannad på Firefox. Verkar ha fått fnatt! Firefox har tagit sig för att suga 30-40% CPU-cykler bara av att stå och göra ingenting.

Pga ett delikat problem drar jag mig för att skrota eländet så en närmare undersökning blir nödvändig. Ja, det visade sig att det är ett av tilläggen som är resurshungrigt. Iväg med. Brief, heter det och är en annars rätt trevlig RSS-läsare. Nu använder jag Google Reader för hela slanten.

Det står mer i Svenskan.

Läs också.

Mina moderata karameller

Rosetta Steen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

  • Pingback: links for 2008-04-29 « Dragonrouge()

  • http://stiftet.files.wordpress.com tegnestiftet

    Tänkte bara fråga: Hur kollar man hur mycket kraft ett program tar, jag har följt med en del på snacket om Fox nya betaversion som skall vara så mycket mindre resurskrävande. Men är det möjligt för mig som inte är speciellt datakunning att kontrollera hur mycket resurser som min nätläsare använder? Är det skillnad på Mac o Pc? Min mac blr ibland till ett tröstlöst tröskverk just på grund Firefox.

  • http://kattk.org Jonas

    Finns det något program som heter aktivitetshanteraren eller aktivitetskontroll? Eftersom Mac numera bygger på en BSD kärna har du kanske tillgång till ett program som heter top finns i så fall i /usr/bin/top.

    Om du har många tillägg kan du prova att avaktivera dem, starta om Firefox och sedan se om Firefox uppför sig bättre. Gör den det kan du aktivera dem en och en tills du hittar skurken. Det gick fort för mig att hitta problemet.