Själ min WiFi

Jag läste i IDGs nyheter att man kan råka illa ut för att koppla upp sig på någons oskyddade, trådlösa router. Mmm, det väcker en hel del.

Om alla gjorde tvärtom. Delade ut sin uppkoppling och delade med sig. Hur skulle det bli?

Bruce Schneider, som skriver för Wired  har synpunkter:

Whenever I talk or write about my own security setup, the one thing that surprises people — and attracts the most criticism — is the fact that I run an open wireless network at home. There’s no password. There’s no encryption. Anyone with wireless capability who can see my network can use it to access the internet.

Öppenhet som strategi låter väldigt sympatiskt men reflexen att vakta på sitt, sitter djupt. Frågan är hur funktionellt det är att hela tiden se till sina egna intressen. Risken är att det blir egna inbillade intressen som styr.

Jag säger inte att det är så, jag ställer frågan.

 Apropå att dela med sig så har en av poliserna som lett förundersökningen mot The Pirate Bay, tagit jobb hos filmindustrin. Inte osökt undrar advokaten: Hur länge har detta pågått?

 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
 

  • http://kraka.zoomin.se/blogg.html Monika

    Ja, det kan man undra. Blev informerad tidigare idag av ”någon” som står Pirat-Bay nära. Om man kan hävda jäv måste hela förundersökningen tas om från början. Tänk vilka fantastiska prioriteringar som görs med skattebetalarnas pengar! Jaga fildelare är ju klart viktigare än att skydda barn från våld och mord. (är ironisk ifall nu nån skulle missa det)