Kulturfyran på Kulturbloggen

Lite kvällssurf helt utan inspiration. Så hittade jag Kulturfyran på kulturbloggen och tänkte att då skriver jag något här för det var intressanta frågor. Och så får jag chansen att visa att jag går ut ibland :-)

1. Vilken är den bästa bok du läst, alternativt vilken bok har varit viktigast för dig? Berätta gärna varför eller vad som gör boken bra.

Det blir omöjligt att ge något svar på bästa bok, olika böcker har betytt så mycket på olika sätt.

En sticker ut: Never let me go av Katzuo Ishiguro. Därför att den påverkade mig så mycket. Historien om Kathy och hennes vänner. Jag minns att jag värjde mig mot att förstå vad den egentligen handlade om. Vad dessa ungdomars uppgift i livet var. Den fick mig att tänka på livets värde. Eftersom skillnaden på oss och dem bara är en fråga om tid. Ingen av oss överlever livet och det är bra för mig få att tänka igenom vad jag använder min tid här till.

2. Vilken film har betytt mest för dig?

Det här var den svåraste frågan, konstigt nog men jag säger The Remains of the Day med Anthony Hopkins. Mest därför att jag minns den så tydligt och för att jag är svag för sorgliga kärlekshistorier (i rätt sällskap). Säg det inte till någon!

3. Vilken låt eller musik eller konsert, alternativit artist, har betytt mest eller mycket för dig?

Känns lite töntigt att säga Ulf Lundell, eftersom han är egotrippad och tjåsig, ofta mer attityd än kvalitet. Faktum är att stundtals glänser han!

Så här var det: Jag kom hem från England i slutet av 70-talet. Om Sverige visst jag mycket lite. Mina föräldrar hade flyttat tillbaka hit flera år tidigare. Det var som att landa på en främmande planet. Jack var den första svenska bok jag fick tag i och Vargmåne blev den första svenska skiva jag lyssnat på på många år. Det funkade för mig just då och jag fick en relation till mitt land. Ett sådant band löser man inte upp utan vidare och Ulf Lundell och jag har fått dras med varandra sedan dess :-)

4. Vilket konstverk eller bild är viktig för dig?

När jag var grab tog min pappa med mig till en utställning på Tate Gallery, i London. Vi bodde där då. Det var en utställning med popkonst, olika konstnärer men den enda jag såg var Roy Lichtenstein. Det var nog första gången jag upplevde att konst talade till mig så jag förstod. Tavlan jag fastnade för heter WHAM .

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

 • http://kulturbloggen.com RS

  Ja det är väl ett konstverk som kan tilltala en ung pojke. Det är bra att det finns olika konst som kan tala till olika människor i olika åldrar.

 • http://kraka.zoomin.se/blogg.html Monika

  Ska låna din idé till min blogg. Men jag lovar att länka. :-)

 • http://kattk.org Jonas

  Gillar fortfarande idén att göra konst av det vi har omkring oss.

 • http://www.n23s.com n23s

  thinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnk 100000000000000000

  http://www.n23s.com/vb