Från min anteckningsbok

Moleskine notebookEn anteckningsbok kan vara skillnaden på att få något gjort eller inte.

Min kreativa bana började med en anteckningsbok. Det är lika viktigt att ha med anteckningsboken som mobilen och nycklarna.

I början hade jag rätt påkostade böcker, som den på bilden (Moleskine). Nu har jag en liten anteckningsbok som får plats i innerfickan. Det räcker.

Jag ritar eller skriver alltid om jag sitter ner och inte har något annat jag måste skriva.

I förrgår träffade jag kollegor på en sammandragning. När jag suttit en stund och lyssnat hade jag fyllt en sida med svart blyerts. Resten av mötet ritade jag i det svarta med radergummit!

Att använda anteckningsboken för att hålla kreativiteten i trim är enkelt. Prova de här sätten. Gör det varje dag i tre veckor så märker du om det funkar för dig eller inte.

Skriv något varje dag! Helst på morgonen i 5 – 15 minuter.

Klottra och skriv innan du skall uppdatera bloggen. Som uppvärmning.

Skriv innan du går och lägger dig.

Tips: Om du har en fråga som du inte kan lösa. Skriv ner den på kvällen och se om svaret dyker upp i dina anteckningar på morgonen. Försök då skriva så fritt som möjligt utan att tänka så mycket på det du skriver.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

  • Pingback: links for 2008-04-05 « Dragonrouge()

  • http://kraka.zoomin.se/blogg.html Monika

    Gammalt kännt knep det där med att skriva ner problemet på kvällen för att bearbeta det under sömnen och sedan förhoppningsvis lösningen på morgonen.
    Periodvis har jag haft en anteckningsbok som ständig följeslagare. Men jag är nog tyvärr inte en lika flitig antecknare som du.

  • http://kattk.org Jonas

    Mest ritar och klottrar jag och det kan man göra på vad som helst. Det kan man se i vissa offentliga utrymmen :-)