EU ställer sig inte bakom en kriminalisering av fildening

I alla fall inte den här gången.

EU-parlamentet vill inte vara med på att införa medeltida lagstiftning för småbrott (vad än mediamogulerna säger). Här är texten från EU parlamentets presstjänst.

En kriminalisering av konsumenter som inte agerar i vinstsyfte är inte rätt lösning för att komma till rätta med piratkopiering på nätet. Det anser Europaparlamentet i ett initiativbetänkande. Ledamöterna uppmanar i stället kommissionen att se till att alla inblandade aktörer tar sitt ansvar i kampen mot piratkopiering, också konsumenterna, och efterlyser därför informations- och utbildningskampanjer.
Tidigare idag skrev jag om det här i Bloggtidningen artikel 1 och 2. Jag kanske har missat något men är förvånad att ingen av trad media har tagit upp det här och med tanke på vilken skrivglädje de har haft när det gäller Pirate Bay.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,