Encyclopaedia Britannica på Kattkorgen

Det privatägda Encyclopedia Britannica har stått sig i 250 år. Så kom internet och det anrika uppslagsverket har varit tvunget att anpassa sig. Wikipedia har hundratals fler sidträffar än Encyclopedia Britannica.

Nu gör Encyclopedia Britannica en sattsning som kan glädja oss bloggare. Vi kan hämta s k Widgets för olika uppslags ämnen.

Du kan läsa mer om detta i Bloggtidningen.se.

Till höger ser du en Widget som visar ämnet American Literature (inte det jag helst skulle valt men vi tar den som ett exempel. Det finns inte så mycket att välja på ännu).

Det var lätt att klistra in koden på en av annonsplatserna i mitt tema. Faktum är att det är roligare med en så’n här grej än en annons. Om du vill prova så är det inte krångligare än att klistra in koden till en trafikräknare. Du vet bäst hur du gör med just ditt system. Om du vill ha just den du ser här kan du klicka på grab this, så visar sig koden.

För att testa här skall du klicka på all articles för att få en alfabetisk lista på artiklar inom området. Välj en artikel så får du upp ett utkast. Välj sedan explore topic så kommer du direkt till EB-artikeln utan att slå i betalväggen på vägen.

EB lovar att det kommer fler Widgets och här på Kattkorgen skall vi väl byta då och då.

Vi hoppas att andra mediadistributörer hänger med och lär sig. Den som inte gör det kan lätt gå i putten!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,