Bloggen går framåt med rätt verktyg

När jag började göra den här bloggen var det som ett projekt. Målen var enkla. Uppdatera varje dag och se vad som händer.

Efter de första tre veckorna har det inte känts som någon större ansträngning att hålla bloggen uppdaterad. Jag har rutiner och lägger ner mina två – tre timmar på bloggandet varje dag.

här långt har jag inte brytt mig om att försöka optimera bloggen för sökmotorer. En sak i sänder. Det är ingen som helst mening med att driva trafik till en blogg som inte uppdateras eller där innehållet inte funkar. Det finns säkert andra åsikter om det här men jag har nöjt mig med att pinga de vanligaste tjänsterna och nu helt gått över till RSS/Pinga.

Det jag lagt på senare tid och som är ett vettigt paket är All in one SEO som är ett utmärkt sätt att sköta sökmotoroptimering. Särskilt om man bygger upp sin webplats på sikt. Gammla, bra inlägg kommer att dra besökare under lång tid.

I övrigt använder jag mig av bloggar.se och deras tjänst som arbetar ihop med nyligen.se. Instruktioner finns på hemsidan.

En liten rapport: Jag har skrivit 461 inlägg sedan starten i början av året! Trafiken ökar stadigt för varje vecka. Inte för att siffrorna är så mycket att prata om ännu men trafiken ökar faktiskt och de här enkla åtgärderna som jag beskrivit ger tydliga resultat.

Som mitt nästa projekt skall jag starta en ny blogg på en annan domän (jag fick plats över när en databas havererade i förrgår! Synd att inte göra något av domänen :-)). Då skall jag köra igång direkt med det jag beskrivit och förmodligen kunna få en skaplig trafik redan från början.

Jag återkommer med rapporter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,