WordPress 2.5 klar med upgraderingen

WordPress 2.5

Ja, nu är det klart! Uppgraderingen av Kattkorgen till WordPress 2.5 (lnk).

Som vanligt var det väldigt enkelt att följa instruktionerna men bara på engelska (lnk).

Hursomhelst, nu skall jag berätta hur jag gjorde, det är några steg utöver det som den officiella handboken beskriver. Jag förutsätter att du som läser det här har vet var du installerade wordpress och hur du använder ftp. Vet du inte kan du maila mig så skall jag försöka hjälpa till.

Till och börja med kollade jag om jag hade updaterad alla tillägg, ”plugins”. Det hade jag inte så jag började jag med det.

När det var klart stängde jag av dem och startade ftp.

När jag laddade upp innehållet i katalogen undantog jag wp-content. Anledningen är att den katalogen innehåller wp-themes och wp-plugins. Jag ville inte skriva över dessa kataloger pga av att jag hade en del tema och plugins där som jag ville ha kvar.

När uppladdningen var klar bytte jag till katalogen /Wordpress/wp-content/wp-themes och laddade upp innehållet där till samma katalog på servern. Samma med wp-plugins.

långt hade allt gått bra och det var bara att ändra adressen här inunder till din domän. Skriv in den i en webläsare och besök sidan:

http://example.com/wordpress/wp-admin/upgrade.php

kom jag till en sida som säger att WordPress behöver upgraderas. Det var bara att klicka så var allt klart. Glöm inte att aktivera dina plugin

Allt gick smidigt och nu skall jag bara vänja mig vid gränssnittet, TinyMCE är en dröm! Det finns ett fullskärmsläge som gör att det känns som att skriva i en vanlig ordbehandlare.

Jag har slitit mitt hår pga jag inte kunde lista ut hur jag skulle flytta runt ”widgets”. Och lyckades radera några istället så det är lite saker som måste redas upp. Ungefär som det brukar vara vid större uppgraderingar.

Lycka till! Frågor som vanligt i mailen eller kommentarer, jag läser båda. Glöm inte att läsa orginalmanualen innan ni sätter i gång, Det här är ju bara hur jag har gjort.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,