Utveckling?

Nu är det snart slut med friden på flygplanen. För alla som blev besvikna över SL’s misslyckade försök att införa mobilfria vagnar i tunnelbanan i Stockholm kommer nu nästa slag.

Nu finns tekniken som gör det möjligt att prata i mobiltelefon utan att flygplanens elektronik störs. Först ut är Emirates Airlines.

Först ut är Emirates Airlines som utrustar samtliga sina plan med ett system som gör att passagerarna kan använda sina mobiltelefoner under flygningen. Systemet finns redan nu i ett av bolagets flygplan. Systemet är utformat så att mobiltelefonerna inte behöver sända på så hög effekt att de riskerar störa ut flygplanets elektronik. Den här satsningen kommer att kosta Emirates Airlines 27 miljoner dollar och ses som en investering för att höja servicen för sina passagerare.

Dock finns det möjlighet att stänga av systemet vid vissa tider.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Technorati Tags: , , ,