Träning för skrivkramp

Om något känns obekvämt kommer vi att undvika det in i det längsta. Det där inlägget till bloggen eller artikeln som skall skrivas blir lätt en källa till stress och då är det naturligt för oss att skjuta upp det eller ignorera uppgiften helt och hållet. Forskning har visat att det finns en belöning i att skjuta upp saker. Alltså att själva uppskjutandet är en belöning i sig. Vi skapar avstånd till något som stressar oss.

Om vi funderar över hur mycket vi skulle producera om vi skrev varje dag i ett år, eller en månad. Det sägs att det tar 21 dagar att skapa en vana och att vara på plats framför datorn en viss tid varje dag skapar onekligen en vana. Jag använder bloggens kalender som mätare. Varje dag som passerar skall ha en markering att ett blogginlägg publicerades då.

När jag startade den här bloggen bestämde jag mig för att strunta i innehållet . Mitt enda mål var att skriva någonting varje dag. Vad som helst. Jag lyckades med den målsättningen och mer därtill. Den blir fortfarande uppdaterad varje dag och kvalitén ökar (om man får tro besöksiffrorna).

De mål jag har satt upp nu är följande.

Jag lägger ner minst 20 minuter på bloggen varje dag. Orsaken att det är 20 minuter är att det är den tid jag vet att alltid kan prestera oavsett hur stressad eller upptagen jag är i övrigt. Ofta får jag inspiration bara av sätta mig framför tangenterna och det är inte konstigt när det blir mycket mer bloggat än vad jag planerat. Två timmar om dagen är nog snitttiden jag ägnar åt skrivande. Varje dag.

Uppvärmning är viktigt för mig och därför har jag en ritblock på köksbordet. När jag äter frukost kan jag inte låta bli att klottra och rita. För mig är det lika viktigt att ge kreativiteten näring på morgonen som kroppen.

  • Linda

    21 dagar för att skapa en vana – Detta var jätte intressant att få veta.. Undrar över hur många verkligen räknar upp hur mycket dom skriver..? Jag menar per vecka eller månad… Själv märker jag att jag kan inte skriva så automatisk/själv klart med vanlig penna numera – datorn tar över, men jag tycker inte detta är skrämmande på något vis.. bara roligt.. Datorn hjälper en att skriva och kolla allt man behöver/vill veta… Va bra! – och tack för en rolig blogg

  • http://kraka.zoomin.se Monika

    Hmm… kanske jag skulle försöka få några goda vanor genom 21-dagarsmetoden.