Spamkungen får vad han förtjänar

Soloway, även kallad spamkungen har erkänt sig skyldig till bedrägeri och skattefusk.

Nu står han inför rätta, och under
den pågående rättegången har han erkänt sig skyldig till anklagelserna
om bedrägeri och skattefusk. Soloway har tidigare dömts, senast 2005 då
Microsoft vann mot Soloway och tilldelades ett skadestånd på 7.8
miljoner dollar, men spamkungen har fortsatt som inget hänt och skrutit
med att han aldrig betalar några skadestånd eller böter. Nu kan turen
vara slut, 26 år i fängelse och dryga böter kan bli det som väntar
honom.

Om det finns någonting som förpestat min tid som internetanvändare så är det spam. Jag är inte så naiv att jag tror att det här kommer att förändra saken nämnvärt. Om Soloway mot förmodan skulle lägga av med sitt spammande kommer andra att fylla hans skor.

Det är inte alls omöjligt att stoppa spamarna. De kan inte använda det öppna Internet som vi gör utan är tvungna att fuska och begå brott för att få ut sin skit. Det gör dem sårbara. Korrekt konfigurerade mailservrar och aktivt raporterande av spamförsök skulle minska skräpposten avsevärt. Att bara filtrera på användarnivå räcker inte! Det flyttar bara problemet till någon annan.

Här finns en samling länkar till resurser för att bekämpa spam

Kampen mot spam drivs till stor del av frivilliga krafter. Tänk om samma resurser som läggs på att att jaga fildelare skulle sattsas på att bekämpa spam!

Technorati Tags: , ,

  • http://ponor.wordpress.com ponorist

    Just det! Och…. om folk kunde bara låta bli att klicka och öppnar epost som dom frestas till att öppna genom lite spammers tricks/lockande vore det det bästa all round..Då skulle spammers inte har någonstans att ta vägen. Och… Såna där så kallade ”round robin” epost. Ni vet dom där som vill så gärna att man bara skriva på hela sin jäkla adressbok och skicka iväg det….till ”alla sina vänner”….”Aww…it’s in such a good cause…” för Döende djur på månen liksom.. duh…… inte :/ Undrar hur pass mycket trafik på webben är bara spam nuförtiden..? Tänk hur fort allt skulle laddas utan detta skräp. Grrrr :)

  • Pingback: links for 2008-03-16 « Dragonrouge()