Hur mycket ”Off Topic” får man vara?

Varje gång jag skriver något som avviker från bloggens uttalade ämne undrar jag om jag sviker mina läsare.

Hur fokuserad och strikt måste en blog vara?

Huvudinriktningen på den här bloggen är wepublicering, bloggvärlden och kreativitet i väldigt vid bemärkelse. Ett rätt brett område. Skulle jag välj en rubrik skulle jag nog välja kreativitet och just nu skriver jag en del om hur man kan bära sig åt för stimulera skrivnerven.

För flera år sedan fick jag ett tips av en vän att försöka visualisera den jag skriver för. Att försöka se skrivandet som en dialog med någon, ett samtal. Det är något jag tagit till mig och som är en orsak till att min blog ibland verkar spretigt.

Det händer ju att jag läser något eller kommer att tänka på något som jag vill berätta för de som läser Kattkorgen. Det är mitt sätt att berätta någonting om mig själv utan att bli för privat. ”Så’nt här tänker jag också på”.

Jag tror man vinner på våga testa gränserna. Framförallt om man menar allvar med sitt skrivande, eller vad man nu valt att presentera på sin blog. Vad som är lagom ger sig med tiden, det handlar ju främst om vilken stil som befrämjar ens egen kreativitet och produktivitet.

  • http://kraka.zoomin.se/blogg.html Monika

    Man får väl avvika hur mycket man vill i sin blogg, i alla fall om man inte har specificerat temat mer än du gjort. Dessutom tror jag att man fångar läsaren mer med att vara personlig emellanåt eftersom de flesta av oss är nyfikna på ”människan bakom”. Allt man tänker är väl förresten kreativitet i någon bemärkelse.