Kvällstid och nya vanor

Jag har lätt att ta i för mycket. Att sätta upp mål som jag inte har en chans att uppfylla.

Tänkte på det idag när jag kom hem och startade datorn för att få ur mig något till bloggen. Min blogg är en hungrig kompis men samtidigt är det en stund som hjälper mig att gå ner i varv. Även om jag har hunnit få iväg ett inlägg på lunchen är det ändå rutin att sitta någon timme och skriva på kvällen.

Nyligen har jag ändrat på mina skrivvanor. Förut skrev jag alltid direkt i bloggens redigeringsverktyg men nu använder jag oftare ett fristående program. Det här skriver jag t ex i Google docs som är ett texredigeringsverktyg på weben. Det betyder att allt jag skriver sparas på weben och är åtkomligt genom en webläsare var jag än är. Mycket bekvämt. Dessutom får jag automatiskt en kopia av allt jag gör.

När jag bloggade på Spray (min första riktiga blog) skrev jag en hel del texter som jag gärna hade haft med mig men som bara är åtkomliga nu genom att klippa och klistra. Jag tänkte inte ens på att prenumerera på mitt eget RSS flöde, vilket ju hade varit en utmärkt backup.

Nu har jag blivit klokare och skall prova det här sättet. Alla texter finns kvar om jag vill använda delar av dem eller skriva om för återanvändande. Sent skall syndaren vakna.

Den stora vinsten är att det är ett trevligare gränssnitt än bloggens. Mer överskådligt.

I ett tidigare blogginlägg skrev jag om liknande tjänster på nätet. Eftersom de är gratis går det ju att testa och använda den som funkar bäst för dig.

Läs även andra bloggares åsikter om ,