Kritik mot regeringens fildelningsförbud

En röst höjs mot regeringsförslaget att nätoperatörerna skall bli tvungna att lämna ut personuppgifter om fildelare till upphovsrättsinnehavaren.

Karl Sigfrid, moderat menar att det är bakåtsträvande att försöka stoppa fildelningen.

Renforsutredningen skulle tvinga internetoperatörerna att övervaka sina kunder. Jag tycker man kan se internetoperatörerna som bärare. Posten delar ut brev och telefonioperatörerna förmedlar telefonsamtal, att de ska öppna breven eller avlyssna telefonsamtalen är ju helt främmande. På samma sätt ska inte heller internetoperatörerna avlyssna sina kunder. Liknande förslag har varit uppe också i flera andra EU-länder, och förhoppningsvis kan det fungera som en signal till dessa att vi i nu Sverige förkastar förslaget, säger Karl Sigfrid till TechWorld Säkerhet.

Vi hoppas att fler höjer rösten i debatten.

Läs hela hela artikeln hos IDG

Läs även andra bloggares åsikter om , ,