Kreativiteten blommar i rensade rabatter

På SvD, Idagsidan, hittade jag ett brev från en tjej som beskrev sina problem med att hålla ordning hemma. Jag kände delvis igen mig (vem gör inte det) men för den här tjejen verkar det ha blivit ett lidande. Hon vill inte ha detså här!

Många tror att kaos är en förutsättning för att vara kreativ men sanningen är den att de flesta blommor trivs bäst i rensade rabatter. Så även kreativiteten.

Den plats där jag skriver måste vara trevlig, med enkla, vackra saker att fästa blicken på. Ligger det högar med papper eller annat så kör åtminstone in dom i ett skåp! Där gör skräpet i alla fall ingen skada.

Är det svårt att att få ordning? Det behövs en storstädning men var tusan skall du börja?

Dra ner på ambitionerna och begränsa städtiden. Städa en timme och inget mer! En timme i veckan (eller en halvtimme) kan räcka för att göra en stor skillnad i trivseln. Med ökad trivsel kommer ökad motivation. Självanklagelser och ångest är inte till någon nytta.

Be om hjälp! Någon du känner förtroende för, det är väl så utlämnande att visa upp sin röra.

Det är precis
som med allt skapande att jag ibland måste förenkla uppgiften till något jag kan göra. Höga ambitioner är värdelösa om det inte går att nå upp till dem.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Technorati Tags: , ,